Logo

Northern Fine Scale

Klik op de foto's voor een vergroting, klik op de titels voor meer informatie


Coke Rails
Coke was een bijproduct van de gemeentelijke gasfabriek heel Groot-BrittanniŽ. De productie van kool produceerde niet alleen koolteer maar ook cokes - een waardevolle grondstof in de industrie en voor verwarmingsdoeleinden. Licht in gewicht, kon het worden vervoerd in de wagens aangepast met verlenging rails om hun capaciteit te vergroten.
Het toevoegen van coke rails aan onze 7-plank wagen kit produceert een voertuig kenmerkend voor degene die in dienst.
7 plank met coke rails


Five Plank Wagons
Vijf plank wagons waren de bulk carriers van het spoorwegsysteem. Vaak in handen van particuliere eigenaren, hun (vaak kleurrijke) livery gaf een levendige uitstraling aan elke goederentrein.
Liveries o.a. zijn: BAC, Bovey Pottery Company, Frank Butt ans Sons, Haunchwood en Tarslag.


Seven Plank Wagons
Zowel de spoorwegondernemingen en particuliere eigenaren onderhouden grote wagenparken van deze zeven plank wagons. Deze wagens vaak uitgevoerd met de naam van de eigenaar en fungeerde als reclame voor het bedrijf.
Liveries o.a. zijn: Abbott, Anderson, Bailey, Birley, Vity of Birmingham, Bolsover, Bryer Ash, Charringtons, Coalite, Cornwall, Courtaulds, FLower and Sons, Great Mountain , Manvers, Micklefeild, Moy, Primrose, Pugh, Ricketts, S.C, Spiers, Stabler, Stavaley, Ward, Whitaker. Transfers zijn ook beschikbaar voor de 4 grote railway companies.


Bolster Wagons
Gebouwd in de vroege jaren 1900, werden deze wagens gebruikt voor het vervoer van lange lasten zoals stammen, gezaagd hout, spoor, staal en gefabriceerde objecten. Ze werden gebruikt tot de jaren 1940, de laatste tot in 1951. Voor langere ladingen,werden de wagons gebruikt in combinatie met een tweede wagon.
twinbolster


Rectangular Tank Wagons
De rechthoekige ketelwagens zijn kenmerkend voor die gezien werden op de spoorwegen van de jaren 1800 tot en met de jaren 1970. Ze waren meestal bedekt met een laag van de 10 tot 12 ton lading teer of zware olie die zij droegen. Bewaarde voorbeelden zijn niet zo talrijk als particulier houten wagons, maar er zijn twee te zien op Didcot ( GW Society ) en bij Mangapps Farm . De rechthoekige tank modellen, die we bouwen zijn zorgvuldig nagemaakt van de wagens die werden gebouwd in de werkplaatsen van Chas. Roberts & Company, Builders of Wakefield.
Liveries o.a. zijn: Wm. Butler & Company, R.S. Clare & Company, T.H. Harvey Chemical Works, Rimer Bros, Shell - BP, Smith & Forrest, Walkers.


Peaked Roof Wagons
Peaked Roof Wagon
Northern Fine Scale Peaked Roof Wagons worden aangeboden in zes liveries. Ze werden vaak gebruikt om zout, kalk en ook kolen en porseleinaarde dragen.
Deze zeer gedetailleerde modellen zijn ontworpen om buiten te kunnen rijden. Naast "ready-to-run" (gemonteerd, geschilderd) zijn ze ook verkrijgbaar als complete en eenvoudig te bouwen kits inclusief transfers (Decals).
Peaked Roof Wagon
Peaked Roof Wagon


Coaches
Northern Fine Scale heeft een set van drie South Eastern & Chatham en Southern Railway panel coaches geÔntroduceerd als een belasting voor de Wainwright "D" Class of "C" klasse locomotieven. De set bestaat uit een Composite Brake (birdcage), Tri composite en Bagage Brake (birdcage). Ze zijn ook verkrijgbaar in SR livery, en worden geleverd met de juiste set nummers.
CoachCoach


Push-Pull
 
Push pullPush pull


Post Grouping Vans
Parcel Van
Northen Fine Scale heeft verschillende uitvoeringen van Vans in het programma, de 9 foot van, de 10 foot van met corrugated end, cattle wagon en een Parcels van.


Instructies
Northern Fine Scale heeft alle instructiebladen online staan


De geweatherde wagons zijn geschilderd door JJP