Böhm stirling engine

 
Nieuw voor het jaar 2011 is dit prachtig werkende model van Böhm. Gebaseerd op de eerste Mercedes benz wagen is dit rijdende model, wat samen met een aanhang wagentje geleverd kan worden. Ook op een kleine tafel kan men dit model voor tenminste 20 minuten rond laten rijden op een vulling met spiritus. Erg veel beweging en bijzonder fascinerend. Een nieuw product van de meester ontwerper Herman Böhm. Hij heeft de intentie om voor het einde van het jaar nog twee rijdende modellen uit te brengen

 

Alle onderstaande mini stirling motoren zijn uitgevoerd op een berkenhouten plank met een afmeting van ongeveer 16 bij 11 centimeter. De gebruikte materialen voor de machines zijn hoogwaardig messing, roestvast staal en alluminium. De machines worden geleverd inclusief navulbare brander.

De machines worden opgestookt met brandspiritus en draaien op 1 vulling ongeveer een half uur. Voor een soepele loop is er gebruik gemaakt van hoogwaardige kogellagers. De machines bereiken een toerental tussen de 2000 en 2500 omwentelingen per minuut. Wij zijn erg tevreden over de kwaliteit en de service die door de firma Böhm geleverd worden. Wij zijn dealer voor Nederland en Belgie.